Csirke "még több" fokhagymával

2013-07-31

sponsored links

csirke_megtobb_fokhagymaval.jpg

Mostanában, ebben a nagy melegben, alig ettünk húst. Igazából fõzni se nagyon volt kedvem, viszont egy idõ után hatalmas protein éhségem támadt, amit már nem csillapíthattam holmi növényi eredetû dologgal. Szerencsémre épp ekkor érkeztek optimális méretû, szabadtartású (Red Master) csirkék a szupermarketbe. Gyorsan be is hajítottam egyet a kosaramba és mire a kasszához értem gondolatban már el is készítettem ezt a fogást - mit elkészítettem, már majdnem meg is ettem. Szóval létezik ennek az ételnek egy eredeti francia változata a Poulet aux quarante gousses d'ail, de én nem pontosan úgy készítem, kezdve ott, hogy nem számolom meg darabra a fokhagyma gerezdeket. Nem bagettel tálalom és egy mártást is készítek mellé vajjal és pár csepp citrommal. De hogy végképp ne legyen autentikus a köret, cacikit is kínálok mellé. Az eredeti recept szerint készítem 10 %-os, lehetõleg eredeti görög joghurtból, friss, feszes kígyóuborkából, borecetbõl, kézmûves olívaolajjal, és persze a lényeg, kiváló magyar fokhagymával. A fokhagyma ilyenkor még feszes, üde, olajos és frissen, de sülve is, sokkal finomabb, mint mondjuk már késõ õsszel vagy télen. A fenti fogásban annyira finommá válik ez a friss fokhagyma, hogy tényleg nem túlzás ez a mennyiség - tulajdonképpen ez a csirke körete. Na, azért némi pirított burgonya még elcsúszik mellé.

Fontos, hogy max. 1,1-1,3 kilós kis tanyasi csibe legyen feláldozva erre a célra. Én a sütéshez sütõzacskót használtam, (mivel épp nem volt kéznél sertés húgyhólyag), mert praktikus, és bent tartja az aromákat. A húgyhólyag egyébként ...


Folytats a blogon ... afickofakanallal.blog.hu/2013/07/31/c...

sponsored links

Keres?s